У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА – Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА – Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је одржана од 3. до 10. фебруара у Београду под покровитељством Кровне организација младих Србије (КОМС).  У њој су били млади узраста од 15 до 18 година који желе, или се већ баве јутјубом, а ово им је била прилика да стекну нова, или унапреде досадашња знања и вештине.

Прву школу похађало је једанаест младих из разних делова Србије који су имали обезбеђен смештај, храну и неопходну опрему, а комплетан програм и учешће били су бесплатни. Осам дана полазници су радили са домаћим јутјуберима и стручњацима за дигитални маркетинг и могли да науче најважније вештине које ће им омогућити да јутјуб претворе у каријеру. Они су упознали вештине попут монтаже, обраде фотографија, СЕО, јавног наступа, дикције и аналитике. Циљ организатора био је да нова генерација јутјубера научи како треба радити и на што квалитетнији и одговорнији начин стварати што квалитетнији и одговорнији садржај. Јутјуб је један од видова исказивања младих, сцена је ‘’жива’’ и ово је прилика да се уз прави приступ нова генерација јутјубера подстакне да то чини на што бољи начин.

– Много ми је значило што сам био део ове школе. Прво што сам упознао људе који су искусни и на јутјубу присутни већ дуже време, а они су на веома прикладан начин преносили своје знање и стварно смо уживали учећи и дружећи се свих осам дана. Верујем да је свима ово знатно допринело да стечена знања убудуће користе на што бољи начин да ће и друга јутјуб школа бити исто овако добра, а екипа младих јутјубера бар исто квалитетна, ако не и боља – каже Иван Трифуновић, један од учесника и јутјубер из Лознице.

Школа је одржана уз подршку Дојче веле академије у склопу пројекта ”Млади медији – медији за младе и са младима”.

ГрмиЛо

ПРОЧИТАЈ И…

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ – Шанса за младе јутјуб креаторе

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )