РЕАКЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Обућару Милошу нуде помоћ и други локал

РЕАКЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Обућару Милошу нуде помоћ и други локал

Начелник градске управе у Лозници Владимир Радојчић огласио се данас (10. фебруар) на конференцији за штампу поводом информација које су током викенда запалиле друштвене мреже и пренете путем портала неколико медијских кућа, а које су у вези са за случајем младог обућара Милоша Игњатовића (23) који је изгубио на лицитацији локал у којем је радио последње четири године. Радојчић је изразио незадовољство што су јавности изнете непотпуне информације и објаснио да ништа није учињено мимо закона нити с намером да се угрози пословање младог Лозничанина који је одлучио да остане у свом граду и бави се једним од ретких и старих заната.

– Сматрам да је цела прича о овоме преурањена јер је у петак 7. фебруара градска комисија која се бави спровођењем поступка давања у закуп непокретности у јавној својини само спровела део потребне процедуре и отворила достављене понуде. То значи да поступак још увек није окончан, само су отворене понуде и никаква одлука о томе није донета нити је коначна – рекао је Радојчић дадајући да је том чину поред пет чланова комисије присуствовао и сам Милош Игњатовић, као и још неколико понуђача.

Он је потврдио да је највиша понуда достављена девет дана пре завршетка поступка оглашавања, односно девет дана пре достављања понуде Милоша Игњатовића.

– То говорим због оних који су сумњичави јер је било укупно седам понуда. При том, на четири се појављују особе са презименом Игњатовић, а друга највиша понуда је била од особе која се не презива Игњатовић. Моја намера није да улазим у полемику са тим младим човеком, већ да укажем да је прича о овоме беспотребна јер поступак није окончан. Врата градске управе су широм отворена и за Милоша Игњатовића и за све младе који желе да остану у овом граду и да обављају посао, поготово за предузимљиве младе људе који се баве старим занатима – нагласио је Радојчић.

На питање новинара на који начин град подржава младе предузетнике и како ће помоћи обућару Милошу, он је одговорио да ће му понудити неки други локал. Како је објаснио, постоје републички прописи који то омогућавају а, како истиче, овај оглас је објављен у складу са свим законским и подзаконским нормама и да је победник огласа онај ко достави највишу понуду.

– Да ли ће то бити Милош, или неко други, то не окончава његову ситуацију, то не затвара његову радњу. Ми ћемо пронаћи начин, уколико он жели нашу помоћ, да му омогућимо, ако не добије путем овог јавног огласа локал у којем је до сада био, да настави обављање свог заната на некој другој локацији. Коначни резултати овог огласа биће познати у наредним данима, када ће бити донета и коначна одлука. Не желим да улазим у то да ли ће се повући понуђач са највишом понудом, али ћемо се уверити да ли је процедура испоштована до краја. Ми нисмо само службенички огласили у медијима лицитацију за овај локал него смо обавестили Милоша и обавештење доставили њему лично да ће бити расписан оглас због истека уговореног рока који је траје до 1. марта. Милош је у закупу од 2016. године и тада је закуподавац било Јавно стамбено предузеће, а онда ЈП „Лозница развој“. У међувремену, због става Државне ревизорске институције да закуподавац може бити искључиво Град Лозница, није било могуће потписати анекс уговора који је раније потписао директор „Лознице развоја“. У складу са тим, расписани су огласи за све пословне просторе чији је закуподавац било ово предузеће. Уколико Милош жели нашу помоћ, позивам га да дође и сигурно ћемо, у складу са прописима, покушати да му помогнемо. На улици га оставити нећемо. Разумем и њега јер је присуствовао отварању понуда и сигурно је доживео шок када је видео да постоји понуда виша од његове. Ипак, мало је преурањено реаговао и тврдим да не стоје наводи који се пласирају путем друштвених мрежа – поручио је Радојчић.

Подсећамо да се после обављене лицитације Милош Игњатовић огласио путем фејсбука изразивши незадовољство што ће морати да напусти локал у којем је начинио прве самосталне занатске кораке. Пожалио се да је и поред бројних перипетија успео да развије посао, стекне муштерије и углед вредног обућара, али да на лицитацији није успео да задржи локал због тога што се појавио понуђач са понудом за стотинак динара већом од његове.

Највиша понуда

Према Радојчићевим речима, једна особа доставила је понуду у износу од 2.262 динара 29. јануара, а следећа понуда износила је 2.150 динара и достављена је, као и све остале понуде, 7. фебруара, пред лицитацију.

– Највиша понуда је учињена девет дана пре свих других и реч је о понудама по метру квадратном. Зато не стоји ни то да је локал изгубљен за сто динара. Локал је нешто већи од шест квадрата и лако је израчунати о ком износу је реч. Иначе, понуђачи нису у обавези да буду присутни када се отварају коверте с понудама. Отварање је протекло у складу са прописима – каже начелник градске управе.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБУЋАР МИЛОШ ИГЊАТОВИЋ – Изгубио локал због 100 динара

ПРОГРАМ “ЛОЗНИЦА НАЈБОЉИМА” – До сада 60 кандидата

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )