У ЛОЗНИЦИ – Демократска странка обележила 30. рођендан

У ЛОЗНИЦИ – Демократска странка обележила 30. рођендан

Поводом обележавања 30 година од оснивања Демократске странке (ДС) и Општинског одбора у Лозници вечерас (6. фебруар) је у кафани ‘’Код Малише’’ одржана трибина – дружење са члановима странке, симпатизерима и пријатељима. Председник лозничких демократа Томислав Чотрић подсетио је да је ДС писмом о намерама обновљена 11. децембра 1989. године, а 3. фебруара наредне је одржана Оснивачка скупштина. Одмах потом и у Лозници је 14 људи основало иницијативни одбор ове странке.

– Ово је, што се тиче Демократске странке, битан јубилеј. У овим тешким временима показујемо и доказујемо да смо опстали на политичкој сцени и да ћемо у наредним годинама, у сваком случају, представљати значајну политичку снагу у Лозници и Србији – казао је Чотрић и истакао да у складу са одлуком Главног одбора из маја 2019. ДС не излази ни на локалне ни на републичке изборе.

Гост трибине био је Александар Ивановић, копредседник Уједињене демократске странке и председник београдског одбора Социјалдемократске странке, који је оценио да мало страначких организација у Србији може да се похвали стажом од тридесет година. Мислим да је ДС странка која у својим редовима има огромно искуство, странка која је у прошлости носила велике победе, бележила и успоне и падове, нажалост, или на срећу, јер свака озбиљна организација мора да има и таква искуства, оценио је он.

– Зато Социјалдемократска странка, Заједно за Србију и ДС раде на стварању велике Уједињене демократске странке. Заједно обилазимо Србију објашњавамо и разговарамо са члановима странке и очекујем да се у јако кратком временском интервалу деси коначни, формални чин уједињења Демократске странке и да ћемо, можда, већ следећу 31. годишњицу постојања прославити уједињени. Стварање такве велике и јаке странке биће предуслов за супротстављање овој хоботници која се надвила над Србијом и која гаси све слободе протеклих осам година. Што се тиче избора мислим да је већи део опозиције рекао своје прошле године у септембру када смо сви донели одлуке о бојкоту и да је први фебруар све дилеме отклонио. Сви смо у Дому синдиката у Београду присуствовали скупу где је показано јединство и коначно објашњено да на ове изборе нећемо изаћи зато што на њима нема елементарних услова за учешће. Живимо у земљи која је осам година у медијском мраку, осам година немате могућност да на медијима са националном фреквенцијом кажете шта су ваше идеје и поруке, да укажете и покажете на лоше потезе ове владе. Свако ко тако нешто уради бива сатанизован, кроз њихову мрежу таблоида блаћен, нападан. То нису услови у којима ми можемо да учествујемо на изборима. Указивали смо колегама из Европског парламента да су то објективни проблеми и једини разлози зашто ми нећемо учествовати на тим изборима. Нажалост, апсолутно се ништа није променило, ситуација се значајно погоршала, власт је све агресивнија у нападима и зато смо одлучили да не учествујемо на предстојећим изборима – објаснио је Ивановић.

У Лозницу је дошла и Драгана Ракић, потпредседница ДС, која је истакла да је ово година јубилеја странке која прославља 30 година од обнављања рада и 101 годину постојања, основана је 1919.

– Идеје око којих смо се окупили пре 30 година остале су непромењене. ДС је на путу евроинтеграција, залажемо се за једнакост, поштовање људских права, владавину закона, право свих људи на једнаке шансе у овом друштву, важна нам је веома равноправност жена и мушкараца, равноправност разних националних заједница које живе у Србији и томе смо искрено посвећени – казала је она и честитала ‘’велики и значајан јубилеј’’ страначким колегама  у Лозници.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АЛСУ – Продат ’’Центрофан’’

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА У БЕОГРАДУ – Подиже се пет километара обалоутврде

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )