ПЕТИ ПУТ У КАДИЊАЧИ  – Дружење на зимском распусту

ПЕТИ ПУТ У КАДИЊАЧИ  – Дружење на зимском распусту

У ОШ “Кадињача” настављају дружење ученика током зимског распуста. Овога пута оно траје од 3. до 14. фебруара, а директорка школе Нада Остојић каже да је ово пета година заредом како организују овај вид радионица.

– Одзив деце је сваке године све већи, тако да је лани на радионицима  било од 60 до чак сто учесника. Свесни чињенице да мали број деце одлази на зимовање, или неки други вид путовања, циљ нам је да окупимо децу да се друже, играју и корисно утроше време, одвојимо их од рачунара и ТВ-а, социјализујемо их и заинтересујемо за нешто што није део наставног програма, а има образовни карактер. Сваке године ослушкујемо потребе и интересовања деце која долазе и у складу са тим креирамо радионице у којима могу да искажу своја знања, спретности, креативност и таленат – каже директорица.

Деци ће бити на располагању “Језичке игре”, “Креативне слагалице”, “Играмо се на енглеском”, “Ликовна радионица”, “Уметничка радионица”, “Певамо уз караоке”, ”Плесом до звезда”, “Огледом до науке”, “Забавна математика”, “У здравом телу, здрав дух”, “Бонтон – лепо понашање”, ”Путујемо кроз време и места”, “Слатка радионица”, а 12. фебруара биће организована и радионица за ученике са сметњама у развоју. Ове године новина су радионице “Почетне технике каратеа, џудоа и теквонда” и “Први кораци програмирања” које ће водити ученици “Кадињаче”, а задужени наставници ће им само асистирати. У школи наглашавају да је сав материјал за рад током  радионица обезбедила школи, а једино  је за часове који се одвијају у фискултурној сали неопходно да ученици понесу патике.

Свакога радног дана биће одржане по две радионице, од 10 до 13 часова, у трајању од по 90 минута, а школа позива сву заинтересовану децу од шест до 16 година, без обзира на то коју школу похађају, да дођу у “Кадињачу” на дружење.  Претходних година овакво организовано дружење током зимског распуста показало се као добар потез и у школи су вољни да овако раде докле год има интересовања деце.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ”СВЕТИ САВА” – Знање је најјаче оружје

АЛЕКСАНДАР МИЛОВАНОВИЋ ИСПРОБАО ФУДБАЛ У КАНАДИ – Све је лепо тамо, ал’ је овде живот лепши

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )