У ГРАДСКОЈ УПРАВИ  – Јавна седница о ‘’Јадру’’

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ  – Јавна седница о ‘’Јадру’’

Јавна седница Комисије за јавни увид биће одржана сутра, (13. јануар), са почетком у 11.00 часова, у великој сали Скупштине града Лознице. Физичка и представници правних лица која су у току трајања јавног увида поднела примедбе у писаном облику могу присуствовати седници и усмено их образложити. О свакој примедби обрађивач планског документа јавно износи свој став.

Посетимо, Нацрт просторног плана подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарита ”Јадар” и Извештај о стратешкој процени његовог утицаја на животну средину били су  од 25. новембра до 24. децембра прошле године на јавном увиду. У скупштинској сали је 11. децембра одржана њихова јавна презентација на којој са заинтересовани грађани и представници институција сазнали више детаља  о овом планском документу. Обухват Просторног плана одређен је прелиминарно, у консултацији са ресорним министарством, а на основу координата истражног простора “Јадар” у складу са решењем за извођење геолошких истраживања. Прелиминарном границом Просторног плана подручја посебне намене за реализацију  пројекта експлоатације и прераде минерала јадарита “Јадар” обухваћено је у целини или у делу 17 катастарских општина  Лознице: Липнички Шор, Липница, Руњани, Грнчара, Брадић, Брњац, Доње Недељице, Горње Недељице, Велико Село, Јаребице, Слатина, Драгинац, Симино Брдо, Коренита, Ступница, Шурице и Цикоте као и у целини пет катастарских општина Крупња: Костајник, Дворска, Церова, Красава и Брезовице, укупне површине око 294 км2.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ГОДИШЊЕМ КОНЦЕРТУ – КУД „Фрула“ у пуном сјају

ОПШТИНА КРУПАЊ – Изградња инфраструктуре приоритет

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )