У ЕКСПЛОЗИЈИ НА ШЕПКУ – Погинула једна особа, пумпа уништена

У ЕКСПЛОЗИЈИ НА ШЕПКУ – Погинула једна особа, пумпа уништена

Према досадашњим информацијама, једна особа је погинула, а неколико је повређено у екплозији која се око 10.40 догодила на бензинској пумпи  ’’Нешковић’’ на Шепку, у близини граничног прелаза ’’Трбушница’’ у Републици Српској. Незванично, настрадао је мушкарац из околине Лознице. На лицу места је остао стравичан призор, готово потпуно уништене бензинске пуме и више оштећених аутомобила.

Према сазнањима власника куће која се налази недалеко од пумпе, до несреће је дошло пошто је оштећена точилица за гас.

–  Једном аутомобилу се покварио цилиндар, зауставио се на пумпи и када је возач отишао ауто је кренуо и покидао цев за гас. Неки  кажу да је ударио у пумпу за гас, углавном је гас почео са цури и створио се непрозирни облак, такав да се нису виделе ни куће ни пут. Нико није зауставио саобраћај, а када се облак гаса разишао, поново су кренули аутомобили. Онда је неко стао, турирао и тада је дошло до детонације – прича очевидац за ЛН.

Пошто је некада радио у фирми у Немачкој која је имала гас, сваких шест месеци су имали обуку како поступати у случају цурења гаса. Знао је колика је опасност, окупио је породицу, радницу са пумпе и госта кафића на пумпи који су побегли кроз прозор па су се слонили у шуму. Тврди да су тамо остали 45 минута колико је истицао гас. Према досадашњим информацијама полиције, у експлозији је погинуо један мушкараца, више повређених особа је превезено у зворничку болницу, док је једна жена збринута у Општој болници у Лозници. Она, кажу у болници,  има повреде главе и није животно угрожена. Иначе, од јачине експлозије цигле са пумпе су одлете свуда унаоколо, а на кућама око пумпе су црепови померени, разбацани, док су прозори попуцали. Детонација је била толико снажна  да је у неким двориштима дрвеће оборено. На лицу места колегама из РС стигли су у помоћ лознички ватрогасци и возила Хитне помоћи да гасе пожар и помогну у збрињавању повређених.

Експлозија је била толико снажна да се чула у Лозници, а у први мах се пронела информација да је ’’пукло’’ нешто у’’Вискози’’, али се брзо сазнало да је у питању бензинска пумпа у Шепку.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ШЕПКУ – Експлозија на бензинској пумпи

ЗАВРШЕНИ БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ – Осамнаесторо без осигурања

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )