УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ И СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ”СВЕТИ САВА” – Шта нам тешко да средимо игралиште

УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ И СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ”СВЕТИ САВА” – Шта нам тешко да средимо игралиште

Неформална група младих Лозничана ”Спорт је ин”, уз подршку Канцеларије за младе и волонтера Техничке школе и СШ ”Свети Сава”, а у оквиру програма ”Шта нам тешко” Министарства омладине и спорта, данас (20. децембар) је спровела акцију уређења школског игралишта. Ово игралиште налази се у дворишту две школе, а како каже Иван Николић из неформалне групе, иначе, ученик трећег разреда медицинског смера у СШ ”Свети Сава”, киша која је пала ноћас мало је пореметила план, али су декоратери зидних површина из Техничке школе, ипак, вредно приступили уређењу игралишта.

– То је група волонтера која је данас радила на реализацији нашег пројекта. Он иначе обухвата обележавање линија на игралишту, фарбање голова и металних конструкција кошева, као и постављање нових мрежа на кошеве и голове. Наша група већ прави планове за наредну годину, али смо још увек у фази разраде идеја. Верујемо да ће пројекат са којим ћемо конкурисати за подршку Министарства омладине и спорта кроз програм ”Шта нам тешко” бити одличан и да ћемо добити подршку – каже Николић.

У оквиру програма ”Шта нам тешко” у Лозници су већ спроведени пројекти озелењавања ”Здраво дрво” и фото-колонија, а данас је, поред уређења игралишта, почео и ”Вукопис” током којег ће професори српског језика помагати основцима да науче правопис.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈ И…

ДАНАС У СРБИЈИ – Лозница најтоплија

ШТА НАМ ТЕШКО У ЛОЗНИЦИ – Крај фото-колоније, почетак Вукописа

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )