АНКЕТА – Колико се у Србији поштују људска права?

АНКЕТА – Колико се у Србији поштују људска права?

 

Драган Марковић

Спорадично, како кад, како коме одговара и кад се коме ћејфне. Многи од нас не знају ни која су му права нити како се за њих изборити. У уређеним друштвима људи остварују своја права без по муке. Једног дана ће, надам се да нећемо дуго чекати, и Србија бити земља благостања и свеопште радости.

 

Владимир Вуловић

Нажалост, најмање се поштују права обичног човека, радника, који једва саставља крај с крајем и који са својом платом једва преживљава. Превише се ставља акценат и превише се новца одваја за, на пример, ЛГБТ организације, невладине организације, илегалне мигранте, а премало за вишечлане српске породице, особе са инвалидитетом, децу која живе у сиромашним породицама.

 

Момир Савић

Чини ми се да право имају само чланови партија на власти. Сви остали могу да добију и батине, ако то неко тако процени. Њихових доушника имамо и међу својим пријатељима, па чик реци нешто, ако смеш.

 

Жељко Петровић

Више ни сам не разумем шта су то људска права. Цео свет је погазио људска права. У Србији имам утисак да су мушка права у питању. Ми обични грађани смо, као и увек, само број на папиру.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПЉАЧКА ПОШТЕ У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Разбојници однели велики плен

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЉУДСКИХ ПРАВА – Млади мењају свет

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )