ШТРАЈК У ПОШТАМА – Не ради пошта у Лозници

ШТРАЈК У ПОШТАМА – Не ради пошта у Лозници

Због штрајка радника шалтери поште у Лозници од данас (5. децембра) затворени су за грађане. Како незванично сазнајемо, они су се придружили поштарима широм Србије од којих су неки још у уторак обуставили рад. Представници синдиката изјавили су за медије да не стоје иза овог штрајка, али да подржавају захтеве радника. Како се наводи у саопштењу ЈП „Поште Србије“, јуче су потпредседник Владе Небојша Стефановић и в. д. директора „Поште“ Мира Петровић предложили радницима повишицу од десет одсто за 2020. годину, као и исплату зараде из овогодишње добити у марту наредне године, одмах по усвајању финансијског извештаја. Радници ову понуду нису прихватили и настављају штрајк.

За сада се не зна тачно колико пошта не ради. Како преносе поједини медији, осим пошта не раде ни поштански прерадни центри, а заустављено је и слање пошиљака.  Грађани пошиљке могу предати у филијалама, али им се не може гарантовати у ком времену ће бити испоручене.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕД ЛОЗНИЦА – Четири сата без напона

ДО НЕДЕЉЕ У БЕОГРАДУ 13. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ – Разоткривање

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )