У ЛИПНИЧКОМ ШОРУ – Лабудови се одомаћили у приобаљу Дрине

У ЛИПНИЧКОМ ШОРУ – Лабудови се одомаћили у приобаљу Дрине

Последњих година лабудови су чести гости ових крајева па је пре који дан неколико тих највећих и најлепших водених птица фотографисано у Липничком Шору. Снимљено је пет лабудова у приобаљу Дрине, на некадашњој сепарацији , недалеко од првих кућа, а мештани кажу да су то “њихови” лабудови.

Према речима Милана Веселиновића, председника МЗ Липнички Шор, лабудови су овде дошли пре неколико година и потпуно су се одомаћили. 

– Ту се налазе нека три, четири пара лабудова, ту се легу и прошле године један пар је имао четворо младих. Ови лабудови се не селе, стално су на тим локацијама, људи долазе да их хране и уживају у лепоти ових птица које су питоме и својеврсна су атракција – каже он. 

Лабудови  могу да прелете и више од хиљаду километара до гнездишта на северу, иначе они су посвећени младунцима о којима брине оба родитеља и са њима остају до годину дана. Животни век лабуда траје од 19 па до 50 година, а понекад и више од тога. За њих је везано много легенди, а сматрају се оличењем лепоте и грациозности.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДБОЈКА: ПРВА ”Б” ЛИГА – Банатска кошава дувала ”Лагатором”

ТУРНИР У АРАДУ – Пчелињо у полуфиналу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (1 )