ЛОЗНИЧКА СТОВАРИШТА ДОБРО СНАБДЕВЕНА ОГРЕВОМ – Повећана потражња

ЛОЗНИЧКА СТОВАРИШТА ДОБРО СНАБДЕВЕНА ОГРЕВОМ – Повећана потражња

Ранијих година грејна сезона у приватним кућама кретала је петнаест, двадесет дана пре званичног почетка 15. октобра. Ове године суво и топло време са температурама изнад просека  за ово доба године допринело је да се оџаци задиме тек понегде и то у вечерњим сатима. Онима који нису набавили огрев  то је било велико олакшање, док су остали били задовољни јер су значајно мање потрошили угља и дрва па су тако и уштедели.

Ипак, хладно време ће доћи, пре или касније, па су многи пожурили на лозничка стоваришта како би набавили огрев.

На стовариштима кажу да је последњих дана потражња нешто већа, али и да су спремни тако да угља има довољно. Највише се траже “бановићи”, а цена је 12.500 динара за тону, “ђурђевик” је нешто скупљи и кошта 13.500, док је “сирова колубара” 7.400 динара. За “станаре” у комаду треба издвојити 8.800, а за коцку 8.400 динара. После дужег времена на лозничким стовариштима може се набавити и “крека”, а цена је 10.500 динара за тону.

Продавци кажу да се купује од две до три тоне и да је омогућено плаћање на две-три рате. Превоз до десет километара је бесплатан.

Дрва има на малом броју стоваришта и могу се набавити по цени од 4.800 динара за кубик. Грађани их углавном купују од приватних продаваца а цена је од 40 до 45 евра и у њу је укључен превоз до десет километара.

У ЈП “Србија шуме” тврдо дрво може се купити за 3.010 динара за просторни метар на шумском путу, а у овом предузећу кажу да цене нису мењали још од 2014. године.

Пелет је све траженији и има га у довољним количинама, а цена за тону креће се од 21.400 до 23.000 динара.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДБОЈКА: ПРВА ”Б” ЛИГА – Победа у прави час

ФУДБАЛ: ЛОЗНИЦА САВЛАДАЛА РСК СА 1:0 – Гол за друго место

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )