ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА ЗОРКЕ ТОШИЋ – Љубав увек побеђује

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА ЗОРКЕ ТОШИЋ – Љубав увек побеђује

Библиотека Вуковог завичаја била је синоћ (5. новембар) пуна посетилаца који су дошли да чују најновије песме Зорке Тошић, тек објављене у збирци под називом Неки други возови. Издавач четврте књиге поезије цењеног лозничког лекара и чланице књижевног клуба КУД Караџић“ је градска библиотека, a збирка обухвата 131 песму распоређену у четири циклуса. Домаћин књижевне вечери био је Драган Тошић, лектор и рецензент књиге, стихове је казивала Бранислава Илић, а у музучком програму наступили су Сања Маврак и Горан Стефановић.

– Зорка Тошић је пре ове објавила књиге Све моје љубави (2014), На стази љубави (2015) и Моје лудо срце (2017). Као неко ко са њом сарађује годинама, ценим да је ово њена најзрелија збирка. Увек сам истицао да је она један од највољенијих лекара у нашем крају, али и то да је она песник љубави – рекао је Тошић.

Током вечери публика је чула и саму ауторку колико емотивно казује своје стихове, а хорским је певањем пропратила и композиције изведене у музичким паузама.

– Када сам помислила да љубав више не постоји, написала сам песме у којима износим своја размишљања о животу, љубавним јадима, о себи као песнику, а онда се све завршава тријумфом оптимизма и закључком да увек има шансе за љубав и да она увек побеђује. Док смо припремали ову књигу, већ сам написала и неколико нових за наставак приче коју ћу објавити, највероватније, за годину дана – рекла је Зорка Тошић.

Она се захвалила својим сталним сарадницима, главној и одговорној уредници издања и директорки библиотеке Мирјани Пејак, техничком уреднику Бранку Станимировићу, као и свом колеги доктору Златку Јојићу, који се први пут представља као илустратор и аутор цртежа у овој збирци.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Изложба најстаријих европских кувара

НА ФЕСТИВАЛУ КОМЕДИЈЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ – Лозничани извели „Звездану прашину“

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )