ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ – Нове саднице у девет градских улица

ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ – Нове саднице у девет градских улица

Лозница би ускоро требало да постане богатија за 250 до 300 садница стабала које ће бити посађене у девет градских улица, потврдио је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић за ЛН.

Према његовим речима, води се рачуна где ће шта бити посађено, а посебно за реконструисани булевар у коме ће бити  саднице чије корење иде вертикално, у дубину, тако да не растреса тротоаре и паркинг-места. Нове саднице, према сазнањима ЛН, треба да добију и улице Гимназијска, Владе Зечевића, Мике Борисављевића, Кнеза Милоша до пруге, Вука Караџића (зајачки пут), Саве Ковачевића, а неколико стабала биће засађено и испред Техничке, односно СШ “Светог Саве” на Тргу Јована Цвијића.

Посао би требало да буде урађен до краја године, а пројекат озелењавања вредан је  20 милиона динара. Саднице су обима од 20 до 25 и од 30 до 35 сантиметара. Биране су врсте за које се не очекује да ће подизати тротоар, а међу њима је и јавор који може да развоје крошњу до осам метара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРВА ОМЛАДИНСКА ЛИГА – Дерби припао Лозници

ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА У ДРУГОМ КВАРТАЛУ – Сви у плусу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )