ПОВОДОМ 800 ГОДИНА САМОСТАЛНОСТИ СПЦ – Свечаност у порти храма у Бањи Ковиљачи

ПОВОДОМ 800 ГОДИНА САМОСТАЛНОСТИ СПЦ – Свечаност у порти храма у Бањи Ковиљачи

У порти Цркве светих Петра и Павла у Бањи Ковиљачи, у недељу ће поводом 800 година самосталности Српске православне цркве бити одржана академија и свечано отворен амфитеатар. Према речима свештеника Драгана Бајића, на иницијативу ове цркве и уз велику помоћ грађана урађен је амфитетар као будуће место окупљања.

– Радови на амфитеатру почели су првих дана септембра, а посвећен је Светом Сави поводом 800 аутокефалности СПЦ и свега што је он учинио за наш народ. Урађен је са жељом да се овде одигравају разни духовни догађаји, представе, књижевне вечери и слично, да буде простор за све што је духовна вредност и сматрамо да ће и други желети да искористе тај врло леп простор. Амфитеатар је обложен комбинацијом природних материјала, а има 310 столица, с тим да је простор око њега велики па може да буде и више људи на том месту. У суштини га је народ урадио јер су се људи радо  укључили и помогли да у Бањи Ковиљачи имамо овако леп простор – каже свештеник Бајић.

Урађена је и квалитетна расвета, две чесме са иконама и комплетно уређен нови простор чије је свечано отварање  заказано 27. октобра, у недељу, у 15 сати. У програму ће учествовати Српски православни појци, глумац и редитељ Радош Бајић, Оливера Нинић, ученица гимназије, КУД “Караџић”, Црквени хор “Сабор српских светитеља” из Бање Ковиљаче и Дечји хор “Сретење господње” из Горње Ковиљаче.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈЕ И…

ПДБ ’’БицикЛО’’ – Како до урбаног бициклизма

НЕДА УКРАДЕН У ЛОЗНИЦИ – Радујете се пријатељи

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )