ЗАВРШЕНА ПРОТИВГРАДНА СЕЗОНА – Испаљена 181 ракета

ЗАВРШЕНА ПРОТИВГРАДНА СЕЗОНА – Испаљена 181 ракета

Овогодишња противградна сезона је завршена, Лозница је била боље него икада ‘’наоружана’’ за борбу са градоносним облацима. Према речима Јована Миладиновића, начелника Одељења за привреду, током шест месеци противградна заштита дејствовала је укупно десет дана, а испаљена је 181 ракета.

– На крају сезоне остало нам је укупно 135 противградних ракета. Ове године смо имали активних 18 противградних станица, од којих први пут пет аутоматских и 13 са 27 стрелаца. Аутоматизација се наставља и наредну сезону треба да дочекамо са девет аутоматских противградница станица које ће имати већи радијус дејства и покриваће целу територију Лознице, тако да, највероватније, нећемо имати стрелце. Из буџета смо и ове године поново одвојили новац за набавку ракета па смо за 3,8 милиона динара купили 95 комада кратког и дугог домета – своди сезону Миладиновић.

Ове сезоне забележена је само мања штета у рејону Доњег Добрића средином јуна тако да је противградна заштита добро обавила посао.  Иначе, противградна заштита траје од 15. априла до 15. октобра, а на подручју Лознице  брани око 61 хиљаду хектара, од чега је скоро 36 хиљада пољопривредно земљиште.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЦРВЕНИ КРСТ ЛОЗНИЦЕ – У посети најстаријим житељима

МИНИСТАР КРКОБАБИЋ У ЛОЗНИЦИ – Судбина села је најозбиљније питање Србије

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )