СУТРА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљање књиге „Сабари – преци Срба“

СУТРА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљање књиге „Сабари – преци Срба“

У Библиотеци Вуковог завичаја сутра (24. октобaр) ће бити представљена књига „Сабари – преци Срба“, професора др Зорана Николића. Реч је о аутору који је рођен у Лозници, а као социолог и политиколог, редовни је професор Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду. Оснивач је Српског православног покрета, а у својој књизи „Сабари – преци Срба“ говори о томе зашто се званична историја ослања на само један документ, текст Константина VII Порфирогенита у коме он тврди да Срби припадају народима који се на Балканском полуострво досељавају у седмом веку. Код наших писаца који не полазе од нордијске историографске и германске берлинско-бечке школе, ова тврдња се оспорава.

Николић је дипломирао, магистрирао и докторирао на Факултету политичких наука у Београду и до сада је написао седам уџбеника из области опште социологије, социологије моћи, социологије права, пословне и правне етике као и методологије научно-истраживачког рада. Николић је аутор и седам монографија и више од педесет научних радова штампаних у земљи и иностранству. Био је уредник, заменик уредника, члан уређивачког одбора и стални рецензент неколико домаћих и међународних научних часописа.

Почетак књижевног сусрета је у 19 сати.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ФЕСТИВАЛУ У ЗАЈЕЧАРУ – Изложба слика Драге Симића

ДА ЛИ ЈУТЈУБЕРИ УТИЧУ НА ДЕЦУ? – Какав узор, такво и понашање

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )