ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА СРБА МУСЛИМАНСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ – Да се не плашимо да кажемо ко смо

ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА СРБА МУСЛИМАНСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ – Да се не плашимо да кажемо ко смо

Скупштина Удружења Срба муслиманске вероисповести (УСМВ) одржана је вечерас (2.10) у великој сали Скупштине града на којој је говорио  Салих Селимовић, српски историчар, професор и публициста из Сјенице, добитник Вукове награде. Он је указао на значај постојања удружења које окупља људе српског порекла, а муслиманске вероисповести јер је „таквих много више него што се мисли“.

– Колико је таквих не могу да лицитирам пошто један број људи не жели да се јавно експонира, с обзиром на политичке тензије које постоје,  људи се плаше. Сигурно није  занемарљив тај проценат и могу само да поштујем и ценим људе који имају храбрости да јавно кажу оно што у ствари и јесу. Огроман број муслимана јесте српског порекла и апсолутно српских корена. Овакво удружење постоји једино у Лозници и то има своју тежину, људи се окупљају, сарађују, и поручују јавности да постоје јер је важно да се то зна  – каже он.

Он је истакао значај подршке  коју ово удружење има од локалне самоуправе што је потврђено и присуством градског менаџера Дејана Сталовића, одборника Скупштине града Марка Јовановића, Михаила Пурића, Драгана Пајића и других.

Сталовић је казао да је дошао у име руководства Града да пружи подршку раду удружења и пошаље поруку грађанима да, када је су у питању вера, култура, социјална политика, спорт, Лозница и њено руководство „негују добру сарадњу са удружењима која функционишу  на територији Града“. Дошло је право време када сви заједно треба да радимо у интересу развоја Лознице и мислим да смо на добром путу да  град и ово друштво учинимо још бољим местом за живот, поручио је он.

Сулејман Спахо, председник УСМВ,  уручио је захвалнице пријатељима који помажу рад удружења поручујући да ће и даље радити на омасовљењу чланства.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈКП “ТОПЛАНА” – Спремни за хладне дане

ЕД ”ЛОЗНИЦА” – Без струје 11 сати

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )