СПОРТСКА СУБОТА  ОШ ’’КАДИЊАЧА’’ – Пешице до Тршића

СПОРТСКА СУБОТА ОШ ’’КАДИЊАЧА’’ – Пешице до Тршића

Око 350 ученика старијих разреда ОШ “Кадињача“ минуле суботе су у оквиру недеље спорта, преко Шанца, у пратњи одељенских старешина, пешачили до Тршића. После стотинак минута ходања стигли су на одредиште где су уследила међуодељенска спортска такмичења. 

У школи кажу да је то начин да децу изведу на свеж ваздух, развијају код њих  спортски дух и одвоје их од рачунара и мобилних телефона. Они организују овакво дружење иако им то Министарство није прописало, али како истичу у ’’Кадињачи’’ у овој школи се посебна пажња поклања ваннаставним активностима у којима се деца социјализују, исказују свој таленат и развијају колективни дух. Иначе, ‘’Кадињача“ је одавно препознатљива по зимским радионицама, ускршњим и новогодишњим вашарима и бројним приредбама. Ђаци су се у Тршићу такмичили у играма ‘’Између две ватре“, ‘’Скакање у џаковима“, фудбалу, и другим надметањима и боравак у природи им је, како кажу, пријао. Ово је четврта година како ученици на овај начин долазе у Тршић и ту се друже.

У поподневним сатима, већину ученика су родитељи превезли назад, а најупорнији су се до Лознице вратили пешке у пратњи наставника.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈЕ И…

НАГРАДА „ДОБРИНКА БИБА МИРКОВИЋ – ЛОЗНИЧАНИН ЗА ПОНОС“ – Признање Александру Кикановићу

ПЕВАЧИ И ИГРАЧИ КУД “КАРАЏИЋ” – Гостовали на фестивалу у Темишвару

 

 

 

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )