У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ И СШ ”СВЕТИ САВА” – Матуранти научили како се жалити Савету за штампу

У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ И СШ ”СВЕТИ САВА” – Матуранти научили како се жалити Савету за штампу

У оквиру програма ”Млади медији”, који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, крајем прошле седмице у Техничкој школи и у Средњој школи ”Свети Сава” за ученике завршних разреда одржане су обуке ”Како поднети жалбу Савету за штампу?”. Новинар Лозничких новости Небојша Трифуновић, учесник програма Дојче веле академије, упознао је ученике са надлежностима и задацима Савета за штампу, појмом саморегулације, смислом Кодекса новинара Србије и разлозима за својевољну одлуку медија и новинара да га прихвате.

Учесници обуке увидели су колика је снага медија и зашто је кршење Кодекса новинара опасно за све грађане. Сазнали су и за постојање мобилне апликације Савета за штампу путем које оштећени писањем штампаних и онлајн медија, такође, могу поднети жалбу. На практичном примеру учесници су научили и ко може поднети жалбу Савету за штампу, шта све она треба да садржи и како се подноси.

Обуци у СШ ”Свети Сава” присуствовали су и Гордана Новаковић и Петар Јеремић из Савета за штампу.

Овакве обуке до краја наредног месеца учесници мултипликаторског програма Дојче веле академије спровешће у још само у четири града у Србији – Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, а почетком месеца Трифуновић је обуку одржао и групи основаца, полазника ”Ист медија школице” у Бору.

Обуке у ових шест градова организује Савет за штампу, један од партнера у програму ”Млади медији”, који се спроводи уз подршку немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој.

Т. М. С.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЖФК ЛОЗНИЦА – Победнички викенд

СУБНОР СУТРА У ВУКОВОМ ДОМУ – 75 година слободе

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )