КРУПАЊ ОБЕЛЕЖИО СВОЈ ДАН – Владика Лаврентије почасни грађанин

КРУПАЊ ОБЕЛЕЖИО СВОЈ ДАН – Владика Лаврентије почасни грађанин

Поводом Дана општине у Крупњу је данас (20. септембар) одржана свечана седница Скупштине општине којој су, поред одборника и представника локалне самоуправе, присуствовали и бројни гости из других градова и општина.

Говорећи о резултатима оствареним у протеклих годину дана Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, истакао је да су посебну пажњу посветили изградњи локалних путева, уређењу водотокова и решавању проблема незапослености. Рекао је да је задовољан оствареним и да је жеља да се кроз јавно-приватно партнерство асфалтира још 80 километара локалних путева и додао да ће један од њих водити ка Манастиру Соко-град. Нагласио је да општина улаже у развој туризма и подсетио да је у току изградња хотела на Столицама, уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као и спортског терена са вештачком травом.

На свечаној седници су заслужним појединцима и организацијама уручена признања. Општинску плакету добили су Добривоје Милановић, добровољни давалац крви, Удружење пчеларских породица „Соколске планине“ из Крупња, ЈП „Пут“ из Крупња, студент Александар Марковић, Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова, Катарина Лазовић, одбојкашица, чланица репрезентације Србије која је недавно постала првак Европе, Андреја Алимановић, ученица средње Музичке школе ”Михаило Вукдраговић” у Шапцу, Његош Петровић, фудбалер, Драган Мићић, председник Удружења Рађеваца у Београду, ФК Војводина из Новог Сада и Никола Васиљевић, члан управе ФК Војводина, иначе, рођени Крупањац.

За почасног грађанина Крупња проглашен је владика Лаврентије, епископ шабачки. То је, како је рекао Исаиловић, тек шести пут да Крупањ додељује ово велико признање.

Владика Лаврентије је, захваљући се, истакао да му је Крупањ у срцу и да му је помисао на њега и Рађевину доносила радост када је био најнерасположенији и бриге би нестале.

– Поносан сам што сам родом из ових крајева. Радујем се овом признању, трудио сам се да служим Богу и свом роду од срца и радићу тако до краја живота. Хвала вам на подршци јер без ње сами ништа не бисмо могли учинити. Будимо поносни на славну прошлост Рађевине, немојмо је изневерити и  трудимо се да наше потомке водимо тим светосавским путем – поручио је епископ шабачки.

Свечана седница Скупштине општине Крупањ завршена је пригодним културно-уметничком програмом који су приредили хор „Света три јерарха“ и музичка  група „Етно-џез оркестар“.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕДНЕ ЖЕНЕ РАЂЕВИНЕ (5) – Не желим да зависим од других

У ТРШИЋУ – Нови звоник на саборишту

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )