ИЗ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА – Разговори са грађанима Лозничког Поља

ИЗ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА – Разговори са грађанима Лозничког Поља

Градоначелник Видоје Петровић са представницима градске управе и јавних предузећа јуче (17. септембар) је посетио Лозничко Поље где је са грађанима и члановима Савета месне заједнице разговарао о плановима развоја овог дела града у којем су летос асфалтиране Дринска и улице Анте Богићевића и Петра Комарчевића, а у току су припреме за изградњу новог обданишта за 270 малишана – саопштено је из кабинета градоначелника.

Како се наводи, градоначелник је најавио да ће у јануару идуће године почети изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у Лозничком Пољу. Радови ће трајати две године, а за то време биће настављена изградња секундарне мреже канализације, асфалтирање нових путева и постављање нове расвете неопходне у улицама које се укрштају са заобилазним путем и дуж новоизграђене железничке улице.

Мештани су задовољни обимом радова, истиче се у сопштењу, али се залажу за бољу повезаност три путне артерије, Дринске, Стефановића и Радуловачког пута, јер би то допринело да се за краће време, без уласка у центар града, стиже на магистрални пут Лозница-Шабац. Оцењено је да би повезивање бочних улица могло да се настави после  комплетне разраде пројекта канализационе мреже. Указано је и на потребу изградње нових пешачких стаза као и постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације као и ограничавање протока возила са великом носивошћу.

Најављена је реконструкција Улице мајке Јевросиме која ће бити проширена за паркирање возила  јер се налази у непосредној близини гробља. У плану је и  обнова трафо-станица, а   две противградне станице на овом подручју биће аутоматизоване и опремљене са више ракета.

Било је речи и о обнови фудбалског игралишта у Лозничком Пољу која би могла да почне када и изградња великог стадиона у Лозници под покровитељством државе. Како се наводи у саопштењу, неке компоненте којима је наткривен садашњи Градски стадион могле би се корисно употребити на игралишту “Подриња”.

Фото: Градска управа

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ – Улагања у безбедност саобраћаја

САБОРОВАЊЕ ПИСАЦА ЈАДРА – Писци на Вуковом прагу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )