“ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ” – Расписан конкурс за литерарне радове

“ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ” – Расписан конкурс за литерарне радове

Основна школа „14.октобар“ из Драгинца и Град Лозница расписали су наградни литерарни конкурс у сусрет дечјој књижевној манифестацији “Дани дечје поезије и прозе”. Како се наводи у конкурсу, право учешћа имају ученици основних школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Рок за достављање песама или прича, откуцаних у три примерка на српском језику, је 4. октобар. Траже се необјављени радови, потписани пуним именом и презименом, тачним називом и адресом школе коју ученик похађа. Жири ће доделити по три награде у обе категорије и по десет похвала за песму, причу и најуспешнију школу на конкурсу.

Сви награђени ученици ће добити књиге и дипломе, а 12. октобра ће са својим наставницима српског језика, односно учитељима, бити гости и учесници ове књижевне манифестације која се организује већ 34 године у знак сећања на страдање драгиначких цивила у Другом светском рату.

З. В

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – Почиње Вуков сабор

ДУХОВНЕ СВЕЧАНОСТИ АЗБУКОВИЦЕ – Пет дана културе

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )