ОД ДАНАС – Дечја граја и у “Бамбију”

ОД ДАНАС – Дечја граја и у “Бамбију”

Предшколска установа  “Бамби” у нову школску годину ушла је данас (2. септембар) отварајући врата свих својих објеката и са много више простора пошто су деца и у надограђеном и проширеном објекту код музичке школе. Реконструисани објекат, у присуству представника Града, обишла је Биљана Жарковић, помоћница министра привреде, која је рекла да је веома “задовољна урађеним”.

– Веома сам задовољна што је држава, односно Министарство привреде, учествовала у суфинансирању овог пројекта. Резултат је зграда у којој су створени услови да деца Лознице заједно са својим васпитачима развијају индивидуалне способности, уче да раде, друже се и остварују најлепше комуникације будући да овакав објекат даје предуслове за тако нешто – рекла је Жарковићева после обиласка надограђеног обданишта.

Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић оценио је да је данас “леп дан” за установу, децу, родитеље и запослене јер је отворен  реконструисани и надограђени део “Бамбија”.

– Овај објекат је пре реконструкције имао капацитет за пријем око 300 малишана и састојао се из три дела, а сада је проширен за још 130 места. Добили смо средишњи, потпуно нов објекат, у приземљу су нове собе као и на спрату, реконструисана су сва купатила, проширени други простори који су пре реконструкције били неусловни, а на спрату су урађене просторије за педагоге и психолога. Мислили смо да се завршетком овог објекта решавамо листе чекања, међутим на њој има још деведесет четворо деце – казао је Ђокић.

Према његовим речима, Влада Србије је прискочила у помоћ и у Лозничком Пољу ће бити саграђено још једно обданиште које ће имати нешто мање од две хиљаде квадрата и капацитет за пријем 270 малишана.  Његовом изградом не би требало више да буде листе чекања, али пошто је, како је рекао, Лозница град у експанзији, у који долазе инвеститори, може се очекивати да ће, ипак, бити потребе за изградњом још дечјих објеката, оценио је он.

– Драго нам је да наша установа може у нову школску годину да крене пуним капацитетом. Овај објекат је сада највећи у граду и у њему ће бити више од 500 дечака и девојчица рачунајући целодневни и полудневни боравак, овде је 49 запослених, васпитача, помоћних и стручних радника – рекла је задовољна директорка установе Ивана Савић.

ПУ “Бамби” ће ове школске године имати 43 групе целодневног боравка, а према конкурсу око 1.100 малишана. Подсетимо, радови на згради код музичке школе почели су скоро два и по месеца касније него што је  првобитно најављено, односно 15. јуна, а нови рок за њихов завршетак од 125 календарских дана истекао је у октобру 2018. Каснило се, а како је у неколико наврата објашњено из локалне самоуправе, због  измена пројекта у ходу, усклађивања са новим прописима противпожарне заштите. Радови на објекту “Бамби” вредни су, како је раније саопштено, укупно око 62 милиона динара, Град је дао 36, а Министарство привреде остатак новца.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТРАЈК ПРОСВЕТАРА- У штрајку само Унија синдиката

“ДАНИ ДРИНЕ” НА БРАЊЕВУ – Пецање и кување рибље чорбе на плус 33

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )