АКЦИЈА ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ – Добровољно дали крв

АКЦИЈА ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ – Добровољно дали крв

У порти Цркве Светог Илије у Текеришу данас (18. август) је организована акција добровољног давања крви током које је прикупљено 55 јединица драгоцене течности. У сарадњи са Институтом за трансфузиологију ВМА, акцију је поводом обележавања 105. годишњице Битке на Церу организовала Асоцијација удружења добровољних давалаца крви Србије, Републике Српске и Црне горе „Текериш-Лозница“.

Већ по традицији, одазвали су се даваоци из Бијељине, Модриче, Јагодине и Лознице, а њих петоро је по први пут на овој акцији даривало крв.

– Међу даваоцима који први пут дају крв је породични пар из Бијељине, а да хуманост не познаје границе, веру и нацију, показала су двојица Бошњака из Јање. Један од њих је Нурија Атић, који је данас 105. пут пружио руку и даривао крв, док је добровољни давалац из Јагодине Саша Ликић данас био рекордер у Текеришу, он је 111 пута добровољно даривао крв – каже Љутомир Рундић, потпредседник Асоцијације и један од организатора акције.

С. П.

Фото: Љ. Рундић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРВА ОМЛАДИНСКА ЛИГА – А сада озбиљно

ДР ЈЕЛЕНА ЂЕНАДИЋ ОСТВАРИЛА ЦИЉ – Истрчала полумаратон за Стојана

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )