СИНОЋ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Почела “Сомовијада“

СИНОЋ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Почела “Сомовијада“

На препуном стадиону ФК Јединство у Малом Зворнику синоћ је одржао концерт Аца Лукас, чиме је озваничен почетак вишедневне манифестације „Дрина је смисао живота“ у оквиру које се одржава и традиционално надметање у риболову Сомовијада”,  припреми рибље чорбе Златни котлић“ и дринска регата од Велике Реке до Сакара.

На плажи у Сакару, данас у 13 сати је отворена 21. Сомовијадаи први такмичарски дан, а од осам увече најављен је наступ културно-уметничких друштава из Малог Зворника. Сутра од шест ујутро почиње други такмичарски дан Сомовијаде, а од осам такмичење у кувању рибље чорбе за Златни котлић 2019. У два поподне је проглашење победника у лову сома бућком и кувању рибље чорбе, док ће у девет увече на фудбалском стадиону Јединства концерт приредити популарна певачица Ивана Селаков. Велико интересовање влада и за недељу (28. јул) када ће у десет сати ујутро почети малозворничка регата од Велике Реке до плаже у Сакару. Ово је јединствена регата на мирним водама, а учеснике ће пратити и увесељавати трубачки оркестар Бошка Крџавца.

Данас и сутра, од девет ујутро, за најмлађе посетиоце на плажи у Сакару биће организована обука у вожњи скутера на води, као и продајно изложбени сајам хране, алкохолних и безалкохолних пића, народне традиције и домаће радиности. Организатор и покровитељ манифестације Дрина је смисао живота је општина Мали Зворник.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И …

БЕБА НА ЛЕТОВАЊУ – Најбоље у јуну или септембру

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Треће дете нема предност при упису у обданиште
data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )