УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ЉУБОВИЈИ – Веће уштеде у новој грејној сезони

УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ЉУБОВИЈИ – Веће уштеде у новој грејној сезони

Недавно је у Министаству рударства и енергетике потписан уговор за пројекат унапређења енергетске ефикасности Средње школе “Вук Караџић” у Љубовији.

– Пројекат подразумева замену крова на школи, столарије, изолацију, нови савремени систем грејања на пелет, замену комплетног цевног система.  Вредност инвестиције је око 30 милиона динара, а новац је обезбеђен из буџетског фонда за енергетику.  Пројект има огроман значај за нашу школу, али за  општину Љубовија која је до сада успешно реализовала неколико пројеката за подизање енергетске ефикасности. Поред великих уштеда које очекујемо због смањења утрошка енергената, квалитетнијег грејања, веома важно је што ћемо уместо угља користити пелет који је еколошки чисто гориво – каже Милан Јовановић, директор школе.

Већина потребне документације је припремљена, а требало би да се ускоро допуни пројектом за заштиту од пожара. Када тај посао буде завршен, локална самоуправа ће расписати конкурс за извођача радова.

Јовановић се нада да ће овај важан посао бити завршен како је и планирано –  до почетка грејне сезоне.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЉУБОВИЈИ – Дани Дринске регате

ОД ОВОГ МЕСЕЦА – Возачка на кућну адресу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )