ПОЧЕО ПРВИ КРУГ УПИСА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Остало 59 слободних места

ПОЧЕО ПРВИ КРУГ УПИСА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Остало 59 слободних места

Први круг уписа у средње школе почео је данас (8.јул) а завршава се сутра када ће сви ученици  који не буду распоређени попуњавати листе жеља. Распоред по школама биће познат у среду а други круг уписа је у четвртак 11. јула.

Иначе, будући средњошколци су на основу укупно остварених бодова још јуче знали у коју од школа су распоређени а данас и сутра доносе потребну документацију и уписују се. У четири средње школе у Лозници после првог уписног круга  остало је укупно 59  слободних места. Једина школа у којој су попуњена сва места је Техничка школа, у Средњој  економској школи остало је десет места и то, шест за занимање правни техничар и четири за занимање пословни администратор. У Гимназији „Вук Караџић“  слободно је 14 места на природно математичком смеру и десет на друштвено језичком , и у Средњој школи „Свети Сава“  двадесетчетворо за образовни профил техничар штампе и једно за техничара заштите животне средине. Како  нам је рекао Горан Горданић, председник Актива директора средњих школа, проблем представља што су сва места за занимања трећег степена попуњена а већина деце која су остала неуписана на малој матури имала су мање од 50 бодова која представљају праг за упис у четворогодишњу школу.

– Сва та деца мораће тражити место за упис у околним местима, Крупњу, Љубовији, Богатићу, Малом Зворнику.  Требало би можда следеће године када се буде правио план уписа у средње школе, понудити више трогодишњих образовних профила – каже Горданић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПРВИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ – Рекордна посета Тршићу

У БАЊИ ОДРЖАНА “ЛЕТЊА НОВИНАРСКА ШКОЛА” – Средњошколци на прагу новинарства

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )