ПОЧЕЛО КРУПАЊСКО КУЛТУРНО ЛЕТО – Програм за све укусе

ПОЧЕЛО КРУПАЊСКО КУЛТУРНО ЛЕТО – Програм за све укусе

Културно лето ”Крупањ 2019” почело је последњег јунског викенда, а први су пред публику изашли глумци. Најпре је изведена ”Црвенкапа”, позоришна представа за децу, а неколико сати потом на сцени Библиотеке ”Политика”  београдски Пан театар извео је представу ”Аудиција – како сам добила улогу”.

”Културно лето” захуктава се па ће у петак бити одржан први концерт, наступиће бенд Ане Штајдохар, а у суботу ће и мали љубитељи позоришта поново бити у прилици да уживају, у седам сати предвече малишани ће моћи да погледају представу ”Чудесна игра”. Богат позоришни програм наставља се 10. јула када ће у пола девет увече бити изведена представа ”Љубав на сеоски начин”, а 16. јула салу ће поново испунити најмлађи да одгледају представу ”Чаробњак Тоза из воза”.

Музичари се враћају на бину 18. јула када ће почети наступи аматерских бендова који ће сваког четвртка  бити у прилици да покажу шта знају, а најбољима ће припасти вредне награде – озвучење, гитарски процесор, микрофон. Позоришна представа ”Метар и по Цезара” биће одиграна у уторак, 23. јула, а три дана касније у Крупњу ће наступити ”Диванхана”, севдах-бенда из БиХ који традиционалну музику изводи у новим аранжманима. Последњег јулског понедељка поново ће малишани имати својих ”пет минута”, за њих ће бити одиграна представа ”Шашави блуз”. На Илиндан ће Ђорђе Давид и Ивана Петерс наступити у Крупњу, седмог августа још једна дечја представа – ”Ко је сместио вуку”,обрадоваће најмлађе, а деветог ће најпре бити одржан годишњи концерт фолклорне секције ”Политике”, а потом ће легендарни Звонко Богдан ступити на сцену. Представа ”Хероји нације” биће одиграна 12. августа, а четири дана касније свираће ”Медени месец”. ”Источни анђео” представа је која ће бити одиграна у ”Политици” 21. августа, а 22. ће аматерски бендови имати финалну свирку. ”С времена на време” свираће 23. августа, а 26. ће драмска секција ”Политике” извести позоришну представу ”Госпођа министарка”. Августовски програм закључиће популарни дечји хор ”Колибри”, а културно лето завршиће се 20. и 21. септембра када ће поводом Дана општине наступити Ејо етно-џез оркестар.

Богат програм који је обухватио све узрасте и све укусе организовала је Општина Крупањ.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БЕРБА МАЛИНА – Цена једва покрива трошкове

НАЛЕД – Плати картицом и победи

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )