У КРАЈИШНИЦИМА – Два километра новог асфалта

У КРАЈИШНИЦИМА – Два километра новог асфалта

У Крајишницицима је асфалтирано је око два километра Улице Гаврила Принципа, главне саобраћајнице у тој месној заједници, за шта је из градског буџета издвојено око десет милиона динара. Крајишнике је данас (2.јул) са сарадницима посетио градоначелник Видоје Петровић који је истакао да ће после проширења градског језгра на Лозничко Поље, Градилиште, Крајишнике и Плочу, уследити и измене стратегије и акционог плана локалног економског развоја како би се  изједначили услови живота у проширеној и градској зони.

– Ова улица је значајна јер овде живи око 160, 170 породица, али она је и градски прстен јер има  везу са Карађорђевом, Вилзоновом и излази у Воћњак. Хвала грађанима Крајишника који су свих ових година имали разумевања и стрпљења. Наставићемо да водимо политику равномерног развоја на територији целог града, а то значи да за нас неће бити одмора, да ћемо бити са грађанима не само у граду него и на селу, договарати се са њима око кључних приоритета. Није то више рад два, три месеца, или пред некакве кампање, у Лозници се годинама ради 365 дана, а последњих година је та активност значајно интезивирана, пре свега захваљујући подршци државе – рекао је Петровић.

Зоран Ђермановић, председник Савета МЗ Крајишници, каже да су уз подршку локалне самоуправе овде доста тога урадили.

– У Карађорђевој смо комплетно обновили комуналну инфраструктуру – канализацију, гас, асфалт, тротоар. Улица Гаврила Принципа је потпуно урађена, а дом, који је био практично неупотребљив, довели смо у стање да је сада леп објекат за састанке и друге активности. Уз помоћ градске управе смо уредили и гробље – рекао је он и додао да треба средити још неколико споредних улица и уредити канале.

Улица Гаврила Принципа сада има нов асфалт дебљине шест сантиметара, њених првих 180 метара је проширено са три на четири метра, у наставку је широка три до три и по метра, а где је било потребно, урађена је  денивелација  и сада је безбеднија за саобраћај.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЛЕД – Плати картицом и победи

ОД ДАНАС У ГРАДУ – Осамнаест нових места за паркирање бицикала

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )