ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ – Награђено 79 ученика

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ – Награђено 79 ученика

На данашњем традиционалном пријему за ђаке генерације и ученике лозничких основних и средњих школа који су на државним такмичењима из различитих области освојили прва три места, награде и признања добило је 79 ученика од којих су деветнаесторо ђаци генерације. На државним такмичењима чији је организатор Министарство просвете и школе, 49 њих освојило је 61 награду док, је на такмичењима чији је организатор ресорно министарство и Регионални центар за таленте 21 ученик освојио 34 награде.

У име локалне самоуправе ученицима је честитао помоћник градоначелника Љубинко Ђокић  који је истакао да су сви они својим успехом пре свега, промовисали себе, затим, своју школу и град а они који су учествовали на међународним такмичењима као што је гимназијалац Димитрије Павлов, промовисали су и своју државу.

– Сигуран сам да је пред вама добра будућност а задатак нас у локалној самоуправи је да стварамо боље услове за рад вас и ваших наставника, да издвајамо новац за стручно усавршавање наставника, за такмичења и за стипендирање најбољих ђака. Желео бих да следеће године овај састанак одржимо у Спортском центру ”Лагатор”  где има више места, јер ми се чини да ова сала постаје претесна – рекао је Ђокић.

Ђаци генерације добили су осам хиљада динара, за освојена прва места на такмичењима ученици су добили по седам хиљада, за друго место шест а за треће пет хиљада динара.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УСПЕХ ЛОЗНИЧКОГ ТРЕНЕРА У ЧЕШКОЈ – Алексићева Звезда исписала историју

РАД ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Смањен број стално запослених

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )