У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљање књиге „Туђине“ Игора Маројевића

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представљање књиге „Туђине“ Игора Маројевића

У Библиотеци Вуковог завичаја сутра (20. јун) ће бити представљена књига „Туђине“ Игора Маројевића, која уз претходне романе „Праве БеограђанкеДвадесет и четири зида и Партер, као и збирку прича Београђанке, чини његово Београдско петокњижје, јединствени прозни циклус у српској књижевности. Књига је објављена у септембру и у њеном поднаслову је записано „Смела потрага за правом љубављу у бомбардованом Београду“. Главни јунак је тридесетогодишњи Ратомир Јауковић, који се и у својој родној Боки Которској, као и у Београду, где се сели, осећа усамљено као у туђини.

Игор Маројевић је рођен у Врбасу, а дипломирао је српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Новелу „Обмана Бога“ објавио је 1997, а затим и романе „Двадесет и четири зида“ „Жега“ „Шнит“, „Партер“, „Мајчина рука“ и „Праве Београђанке“, као и збирке прича „Трагачи“, „Медитерани“ и „Београђанке“, и књигу есеја, односно публицистике „Кроз главу“ и „Крв је вода“. Члан је Српског и Каталонског ПЕН центра и један од оснивача Српског књижевног друштва, преко којег остварује статус самосталног уметника од 2002. 

Почетак књижевног сусрета са Маројевићем је у 19 сати.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДЕВЕТА ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ”МАШТА БАШТА” – Уметност је чаролија (ВИДЕО)

У НЕДЕЉУ У КЛУПЦИМА ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ЗА МАЛУ КРИСТИНУ – Има места и за твој тим

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )