ОДЛОЖЕН ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ – Опет крађа тестова

ОДЛОЖЕН ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ – Опет крађа тестова

Уместо данас од 9 до 11 часова, тест из математике на малој матури ђаци ће полагати у четвртак. Рано јутрос директори школа добили су од надлежних школских управа упутство да се полагање теста из математике у оквиру завршног испита одлаже за четвртак 20. јун. Како нам је рекла Весна Панић, директорка ОШ „Анта Богићевић“ у Лозници, у допису се наводи и да се у што краћем времену сви пакети и кесе са тестовима из математике врате на пунктове из којих су преузети, али није образложено због чега је тест одложен. 

–  Наведено је да се термин одржавања комбинованог теста неће мењати и испит ће бити одржан у среду 19. јуна. Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе  обављаће се по утврђеном календару – каже  Панићева.

Иако није наведено у допису, сви медији „брује“ о томе да су задаци из математике „процурили“ што је потврдио и министар просвете Младен Шарчевић. Он је изјавио да је „неко отворио кесе са задацима и продао их“. Незванично, проверава се и да ли је слично урађено и са питањима из комбинованог теста.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВЕРИ МИЛИЋЕВИЋ ЗВАЊЕ НАЈБОЉИ НАСТАВНИК БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ – Образовање брише границе

У НЕДЕЉУ У КЛУПЦИМА ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ЗА МАЛУ КРИСТИНУ – Има места и за твој тим

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )