ЛОЗНИЦА НАЈТОПЛИЈА – УВ зрачење у ”црвеном”

ЛОЗНИЦА НАЈТОПЛИЈА – УВ зрачење у ”црвеном”

После досадних киша и брига да ”лета неће ни бити”, наступили су врели дани па је Лозница тако данас (13. јун) била најтоплији град у земљи са 36 степени Целзијуса, а у осам сати вечерас измерен 31 степен, уз топлотни индекс 38.

Ништа свежије неће бити ни сутра, а Републички хидрометеоролошки завод упозорио је и на УВ зрачење чији ће индекс и у наредна два дана бити веома висок – 9. Због тога је потребно избегавати боравак на отвореном, или, ако се то не може избећи, користити заштиту.

Због овако високих температура на подручју готово целе Србије на снази је наранџасти метео аларм, а у нашем крају тако ће бити и наредних дана.

Овако високе температуре неповољно утичу на метеоропате и хроничне болеснике, нарочито стога што ће потрајати неколико дана, а не пријају ни животињама. Такође, постоји опасност од шумских пожара па се треба понашати опрезно у природи и не чинити ништа што би их могло проузроковати.

Водостај Дрине данас је био у опадању, а на тој реци и Јадру биће у стагнацији до 17. јуна, а затим у мањем порасту.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Нови ормани за гас током лета

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Нема струје без легализације

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )