МИЋИНИ И ВЕРИНИ ДАНИ – У знаку јубилеја

МИЋИНИ И ВЕРИНИ ДАНИ – У знаку јубилеја

Центар за културу Вук Караџићприредиће сутра и прекосутра (12. и 13. јун) манифестацију Мићини и Верини дани, посвећену знаменитом Лозничанину, уметнику Мићи Поповићу и његовој супрузи, сликарки Вери Божичковић Поповић. Дводневни програм протећи ће у знаку обележавање јубилеја – 30 година Сталне поставке Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић у Лозници, где ће у среду од 19 сати бити приказан документарни филм о конзервацији „Старе конзервације – нове методологије на слици „Грађани“ Миће Поповића“. Учествују Данијела Ванушић, помоћница министра културе и информисања за заштиту културног стваралаштва, Даница Поповић, унука Вере и Миће Поповића, као и представници Централног института за конзервацију у Београду.

У четвртак ће у истом простору од подне бити представљен 18. број часописа за културну историју Јадра „Призор“, а као гости учествоваће Јован Поповић, драматург, син Вере и Миће Поповића, Марина Цветановић, историчарка уметности и кустоскиња у Сталној поставци Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић.

С. Пајић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БАГРЕМ ИЗДАО ПЧЕЛАРЕ – СПОС прогласио елементарну непогоду

ПОСЛЕ ГОДИНУ И ПО ДАНА ОД ПОБЕДЕ У ’’ЗГИБ ЗОНИ’’ – Награда, најзад, у Лозници

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )