ХЕРОЈИ НА ГРАФИТИМА – Бања памти

ХЕРОЈИ НА ГРАФИТИМА – Бања памти

Велики графит „Хероји са Кошара“ са ликовима Бранислава Негића и Ивице Ивановића, двојице мештана Бање Ковиљаче који су 1999. погинули у борбама на Кошарама, од данас (16.април) се налази на зиду стадиона ФК Гучево. Аутор је мештанин Немања Станкић коме је за то требало неколико дана.

– Графит сам урадио у договору са Ивичиним сином Рајком који ми је помогао у набавци материјала. Када су биле борбе на Кошарама имао сам пет година, али знам шта се тамо догодило и ово је неки мој начин да им се захвалим за оно што су учинили бранећи нашу земљу. Уједно, ово је и начин да се пробуди свест код људи, да се никада не забораве ти догађаји и жртва наших мештана. Зато и пише „Бања памти“ – каже Станкић који одавно планира да уради овако нешто.

Станкић је пре две године у Бањи Ковиљачи урадио графит са ликом фудбалера Немање Максимовића, иначе, мештанина, када је он са младом репрезентацијом постао првак света, а и лик кошаркаша Мирослава Радуљице његово је дело.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД БИТКЕ НА КОШАРАМА – Чувају сећање на пале хероје

НАШИ СМО – Питали су “Ко нас мења?”

Немања Станкић

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )