ДАНАС И У ЛОЗНИЦИ- Почео Пробни попис становништва

ДАНАС И У ЛОЗНИЦИ- Почео Пробни попис становништва

У педесет и једном граду и општини у Србији  данас (1. април) је почео пробни попис становништва, станова и домаћинстава који ће трајати до краја месеца. Обухватиће око 20.000 домаћинстава и 50.000 људи, а спроводи се како би све било тестирано и спремно за главни, свеобухватни попис, планиран за април 2021. године.

Пробним пописом прикупиће се основне демографске информације о становништву – домаћинствима, становима, миграцијама, затим, сет етно-културалних и образовних информација, као и питања који се тичу особа са инвалидитетом. Први пут попис ће се радити на електронском обрасцу, уз помоћ лаптопова, а друга новина је могућност самопописа преко интернета коју до 7. априла у поноћ могу искористити грађани Београда, Новог Сада и Ниша.

Према подацима Републичког завода за статистику (РЗС), у Лозници ће се пробни попис одвијати у Бањи Ковиљачи и Лозничком Пољу, а спроводиће га два пописивача.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Надокнада штете због квара на електромрежи

ПРОСЛАВА ЈУБИЛЕЈА – Век и по Савеза ижењера и техничара Србије

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )