У ЛОЗНИЧКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА – Почео упис првака

У ЛОЗНИЧКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА – Почео упис првака

У основним школама у Лозници данас (20. март) је почео упис ђака првака за школску 2019/20. годину. Упис деце рођене у јануару и фебруару 2013. године званично ће трајати три дана, али родитељи могу уписати децу све до почетка школске године. За упис је потребна здравствена књижица детета и лична карта једног од родитеља. Новина је да родитељи неће морати да доносе извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта, већ могу захтевати од школе да она те документе прибави у електронској форми.

У први разред могу се уписати и деца рођена до 31. августа 2013. године од шест до шест и по година, уколико су прошла припремни предшколски програм  и ако су психосоцијално зрела за полазак у школу. Родитељи захтев могу поднети школској комисији. Термине за здравствене прегледе деце родитељи ће добити на кућну адресу.

Да подсетимо, прошле школске године у лозничке основне школе уписана су 623 ђака првака, стотину мање него годину раније.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА МЛАДЕНЦЕ У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – Почиње путујући фестивал

ФУДБАЛ (Ж) – Лозница се спрема за пролеће

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )