ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Паркинг или школско игралиште?

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Паркинг или школско игралиште?

 

Игралиште код Цркве Покрова Пресвете Богородице и ОШ ”Анта Богићевић” дуго је било запоседнуто аутомобилима па смо, на молбу неколико наших читалаца, потражили одговор на питање чему оно (треба да) служи. Према речима Весне Панић, директорице најстарије основне школе у граду, игралиште се налази на земљишту које припада Црквеној општини лозничкој, а школа га је добила на коришћење.

– У зимском периоду наставу нисмо изводили напољу и рукометни терен је, нажалост, коришћен као паркинг. Сада, са лепшим данима, рампа ће бити закључана и терен ће користити само наши ученици и, у поподневним сатима, грађани за бављење спортским активностима. То је, нажалост, тако годинама уназад јер школа нема простора да направи своје игралиште – каже Панићева.

Подсетимо, Црква Покрова Пресвете Богородице и ОШ ”Анта Богићевић” налазе се у центру Лознице, у некадашњем лозничком граду. Нова школска зграда подигнута је 1986, а три године касније и фискултурна сала, али места за терен на отвореном није било. Постојећи терен и за време школске године викендом се користи као паркинг, најчешће зато да би сватови имали где да се паркирају, али се дешава и да, зато што рампа остане откључана, понедељком ујутру буде пун аутомобила.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Како испоручити огрев преко аутомобила?

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Улица Светог Саве, коначно, без ожиљака

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )