У БЕОГРАДУ ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ – Седам деценија Музеја Вука и Доситеја

У БЕОГРАДУ ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ – Седам деценија Музеја Вука и Доситеја

Музеј Вука и Доситеја у Београду обележио је данас (28. фебруар), значајан јубилеј – 70 година постојања. Свечаности ове установе присуствовали су и представници Центра за културу „Вук Караџић“ из Лознице, који блиско сарађује са Музејом од свог оснивања.

– Негујемо сарадњу на програмским активностима у вези са реформатором српског језика Вуком Стефановићем Караџићем, а заједнички циљ нам је прикупљање, проучавање и излагање материјала који су у непосредној вези са Вуком и Доситејом – каже Снежана Нешковић Симић, директорка лозничког Центра за културу.

Програм обележавања јубилеја обухватао је и представљање књиге „Музеј Вука и Доситеја (1949-2019)“, а поред Снежане Нешковић Симић, на свечаности су говорили Бојана Борић Брешковић, директорка Народног музеја у Београду, Љиљана Чубрић, дугогодишња управница Музеја Вука и Доситеја и рецензент представљене књиге, Мирјана Драгаш, управница Задужбине „Доситеј Обрадовић“, и Елиана Гавриловић, кустошкиња Музеја Вука и Доситеја и ауторка књиге.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БИБЛИОТЕЦИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН КЊИГЕ – Од гушчијег пера до компјутера

У СУСРЕТ ПРОЛЕЋУ – Расписан конкурс за младе песнике

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )