ГРАД И “АДИЕНТ” ПОТПИСАЛИ УГОВОР – Градња може да почне

ГРАД И “АДИЕНТ” ПОТПИСАЛИ УГОВОР – Градња може да почне

Компанија “Адиент” јуче (27. фебруар) је и формално постала власник 4,3 хектара неизграђеног грађевинског земљишта у индустријској зони “Шепак” када су уговор о условима бесплатног уступања те парцеле потписали градоначелник Лознице Видоје Петровић и заступник компаније Бојан Рајић. Подсећамо, одлуку о томе донели су одборници Скупштине града 10. фебруара пошто је Влада Србије дала сагласност на нацрт уговора.

– “Адиент” је већ добио локацијске услове, следећи корак је издавање грађевинске дозволе. Очекујемо да ће камен темељац бити положен за неколико недеља, а изградња завршена до краја године – рекао је градоначелник Петровић после потписивања уговора.

Он је подсетио да ова америчко-белгијска компанија већ запошљава 380 Лозничана, до краја године још 700, а да ће у пуном капацитету рада у наредних пет година места бити за 1.500.

“Адиент” ће у својим погонима у Лозници производити пресвлаке за ауто-седишта, а у каснијој фази и седишта за најпознатије аутомобилске марке.

Вредност инвестиције је 20 милиона евра.

З. В.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )