ОТВОРЕН ТРЕЋИ НОВОГОДИШЊИ БАЗАР – Од украса до меда

ОТВОРЕН ТРЕЋИ НОВОГОДИШЊИ БАЗАР – Од украса до меда

 

Трећи ”Новогодишњи базар”, који приређује Туристичка организација града Лознице, отворен је данас у Улици Јована Цвијића и трајаће до Бадњег дана. Пролазници и посетиоци моћи ће у наредних девет дана да купе разне производе од различитих рукотворина, новогодишњих украса до зимнице, меда и сувенира.

– Променили смо визуелни идентитет ”Базара”, сада имамо праве новогодишње кућице које су украшене у складу са предстојећим празницима, а ове године постављене су и у Бањи Ковиљачи. Овогодишњи ”Базар” окупио је досад највише излагача, више од педесет њих, а, уколико временски услови буду допустили, имаћемо и пригодан музички програм свакодневно – каже Снежана Перић, директорица ТОГЛ.

На отварању манифестације наступио је први ансамбл КУД ”Караџић” у новим народним ношњама из Јадра. Како каже Перићева, то је био заједнички пројекат ТОГЛ и КУД ”Караџић”, да би ансамбл могао наступати у аутентичним ношњама из овог краја, а оне су плод рада чланица УГ ”Мина Караџић” које су их исткале и извезле док су биле ангажоване на јавним радовима.

Базар ће бити отворен свакодневно од десет ујутру до шест поподне.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АНКЕТА – Како ћете дочекати нову 2019. годину?

КОШАРКА (ЖЕНЕ) – Финале Купа ”Милан Цига Васојевић” у Лозници

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )