ДАНАС У ФАКУ – Почео транспорт отпадне цијанидне соли

ДАНАС У ФАКУ – Почео транспорт отпадне цијанидне соли

Из магацина некадашње Фабрике ауто-тракторских кочница (ФАК) данас је почео утовар и транспорт отпадне цијанидне соли. Према сазнањима ЛН, данас два шлепера одвозе пуну бурад у Раковицу одакле следи транспорт за Немачку, док ће стара амбалажа бити пребачена у Шабац. Утовар се обавља у присуству еколошког инспектора из Ваљева који заступа Министарство заштите животне средине.

Према речима  Дејана Којића, извршног директора ФАК-а, сав посао треба да буде готов у среду када ће из овог предузећа, односно Лознице, бити уклоњена сва бурад са опасним отпадом. Према ранијим поценама, у  ФАК-у се налази око 75 тона отпада цијанидне соли, уклањање се обавља у оквиру пројекта Министарства заштите животне средине “Измештање и трајно збрињавање отпада на територији Србије”, а за овај посао ангажовано је неколико овлашћених домаћих фирми.

Поводом уклањања опасног отпада некадашњи ФАК сутра ће посетити министар заштите животне средине Горан Триван, саопштено је данас из овог министарства.

Т. М. С.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПОСТЕЊУ КОД ЉУБОВИЈЕ – Изгорела кућа породице Ранковић

ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ ИЗ ВАЉЕВА – Почетак ренесансе “краљевске бање”

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )