СНЕГ НЕ ПРЕСТАЈЕ – Пахуље до сутра ујутру

СНЕГ НЕ ПРЕСТАЈЕ – Пахуље до сутра ујутру

Лозница је данас осванула на нула степени и са 25 сантиметара снега колико је нападало од јуче ујутру. Према речима Љубише Андрића из хидрометеоролошке станице у Лозници, снег, различитог интезитета, од јуче у 5:40 није престајао да пада и овако ће бити до сутра ујутру. Очекује се да недеља осване са додатних још десет до петнаест сантиметара снега, а да температура највише оде два, три подељка испод нуле.

Према речима Драгана Петровића, руководиоца зимске службе  КЈП ”Наш дом”, екипе су на терену од петкa у 16 сати и на чишћењу тротоара су ангажоване три машине и три екипе од по троје људи.

Град је проходан, тротоари су проходни, а јутрос су трећи пут машине отишле у чишћење. Не посипамо агрегате, осим на мостовима да не заледе. У више наврата смо чистили пешачке прелазе, пошто их кад прође затрпава грталица. Чистили смо и неке улице на Лагатору да помогнемо људима који одржавају путеве и настављамо да радимо све док је оваква ситуација – рекао је он за портал ЛН.

Сви путни правци на територији града су проходни, а саобраћај се одвија успорено и отежано, рекли су нам у лозничкој Саобраћајној полицији, а то је потврдио и Слободан Станојевић, дежурни у зимској служби ЈП ”Лозница развој”.

– Ноћас смо очистили свих пет приоритета по програму зимске службе и од јутрос идемо поново. Проходне су све градске и приградске улице, села, саобраћајнице где се одвија аутобуски саобраћај првог приоритета, а сада идемо и на чишћење саобраћајница другог приоритета. Чисти се код свих јавних установа и тамо где је најфреквентније кретање грађана. На терену је пет возила и у непрекидном смо дежурству – рекао је он.

Многи власници локала јутрос су очистили тротоаре испред својих објеката и испоштовали своју законску обавезу, а пошто се снег не шали током дана ће  сигурно морати више пута да се лате лопате.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА НАСТАВАК АКЦИЈЕ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА – Прегледи очију и плућа

ВЕЧЕРАС У ЛОЗНИЦИ – Братска подршка Србима на Космету (ВИДЕО)

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )