САОПШТЕЊЕ СНС ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНИНА – Одговорније према природи

САОПШТЕЊЕ СНС ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНИНА – Одговорније према природи

 

Поводом Међународног дана планина, 11. децембра, Савет за заштиту животне средине ГО СНС огласио се саопштењем у којем позива грађане да се одговорније односе према природи како би се  очували извори питких вода на планинама као и станишта биљних и животињских врста.

У саопштењу се, између осталог, истиче да је ваздух који производе букова и храстова шума на Гучеву и Церу, планинама које окружују Лозницу,  међу најчистијим на нашим просторима, да је Цер богат лековитим биљем  и дом заштићене врсте птица – орла белорепана док је Гучево познато по разноврсности фауне и термо-минералним изворима.        

 

– Скрећемо пажњу на очување шума од неконотролисане сече, али и на потребу садње нових стабала која ће позитивно утицати на смањење последица климатских промена које нас свакодневно погађају – истиче се у саопштењу Савета за заштиту животне средине ГО СНС.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОСТА СЕЛО БЕЗ МЛАДИХ (6) – Стварају боље услове за живот на селу

У ФАК–У – Препакован опасан отпад, чека се транспорт data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )