ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ”ЕРАЗМУС ПЛУС” – Нови статус Србије – нове могућности

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ”ЕРАЗМУС ПЛУС” – Нови статус Србије – нове могућности

 

Од отварања општег позива за кандидовање пројеката за учешће у програму ”Еразмус плус” у 2019. години Србија има статус ”програмске земље”, што доноси нове могућности. Јуче је у градској управи одржан ”Инфо дан” на којем су представници Фондације ”Темпус”, која је надлежна за спровођење програма у нашој земљи, представили ”Еразмус плус”.

– Србија већ неко време учествује у овом програму сарадње у области образовања, младих и спорта на европском нивоу, али од овог комкурсног рока ми смо пуноправна чланица и више немамо ограничења по било ком основу. програм омогућава сарадњу образовних установа, од предшколских до факултета, и учење путем мобилности, међусобне посете, омладинску размену и слично, а постоји и могућност стварања стратешког партнерства ради унапређења рада установа. Наш долазак у Лозницу показује жељу да добијемо што више пријава пројеката из овог краја и надамо се да ћемо мотивисати све заинтересоване да се пријаве – рекао је Горан Богуновић из Фондације ”Темпус”.

Инфо дан је у Лозници приређен на иницијативу Туристичке организације града Лознице (ТОГЛ), а директорка Снежана Перић подсећа да је та установа већ много пројеката реализовала уз подршку домаћих и страних донатора.

Новине које доноси ”Еразмус плус” прилика су да се остваре нове замисли.

– У последње време активни смо у припреми пројеката за ”Еразмус плус” програм, променом статуса Србије отвориле су се нове могућности  па сада подносиоци пријава из наше земље могу бити носиоци пројеката. Оно што додатно олакшава пријаву јесте то што пројекат може да се напише на српском језику, а није потребно ни учешће, што је, такође, веома важно. ”Еразмус плус” јесте програм намењен образовању, али и неформалном и целоживотном, тако да омогућава и стручно усавршавање – каже Перићева.

Како каже, ТОГЛ је инфо дан у Лозници приредила како би омогућила заинтересованима из нашег краја да директно постављају питања и информације добију из прве руке. Оне који нису могли да дођу јуче позива да се слободно јаве у градску управу, Регионалну развојну агенцију и ТОГЛ. – Ми ћемо им бити сервис и подршка за све њихове идеје – поручује Перићева.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОСТА СЕЛО БЕЗ МЛАДИХ (5) – Док је школе биће и села

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – На пролеће мора боље

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )