У БАЊСКОМ ПАРКУ – На једно извађено, два нова стабла

У БАЊСКОМ ПАРКУ – На једно извађено, два нова стабла

КЈП “Наш дом” наставило је радове у бањском парку у Бањи Ковиљачи у склопу реконструкције овога простора. Према речима директора Јанка Алексића, лани је почела селективна сеча болесних и старих стабала у парку, а ове се наставља са тим и пословима садње који се изводе уз сагласност надлежних Завода за заштиту природе Србије и Завода за заштиту споменика културе из Ваљева.

– Сукцесивна сеча стабала биће настављена и у наредне две године. До сада смо извадили скоро 170 стабала, пролетос смо засадили 180 и сада треба да засадимо још  120, а већ смо посадили 50  лоптастих багремова у главној Улици маршала Тита. У току године смо радили нивелацију парка пошто сада имамо јачу и бољу механизацију те смо на две локације, поред нашег пластеника и у близини хотела “Подриње”, поравнали терен насипањем земље, око хиљаду кубних метара хумуса, тако да идуће године можемо машински косити те површине – каже он и додаје да је из пластеника изашло све цвеће засађено  за пролеће у Ковиљачи  и Лозници, око 30.000 садница.

У предузећу објашњавају да ће и наредних година на свако исечено дрво бити посађена два нова.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СИНОЋ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ”КОЦКИЦЕ ИЗ БЛОКА” – Милион је циљ – придружи се

КРУПАЊСКИ ХОТЕЛ “ГРАНД” – Јесен пуна семинара

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )