У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Одржана обука за матуранте

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Одржана обука за матуранте

 

У Средњој економској школи данас је за матуранте, у склопу програма ”Млади медији”, који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу?”. Шта је саморегулација, који су задаци Савета за штампу, зашто постоји Кодекс новинара Србије и зашто су га прихватили медији и новинара, ученицима завршног разреда средње школе објаснио је новинар Лозничких новости Небојша Трифуновић, учесник програма Дојче веле академије.

Матуранти су активно учествовали и износили своје мишљење о појединим случајевима у којима је прекршен Кодекс новинара, али и о неким дилемама са којима су морали да се суоче медији у целом свету. Разговарало се о томе зашто је кршење Кодекса опасно за све грађане, а матуранти су на практичном примеру научили како неодговорно извештавање може нанети штету, ко може поднети жалбу Савету за штампу, шта она треба да садржи и како се подноси.

Лозница је први град у којем је одржана оваква обука, а у децембру ће оне бити одржане и у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Обуке у ових пет градова организује Савет за штампу, један од партнера у програму ”Млади медији”, који се спроводи уз подршку немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој.

Т. М. С.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ”УХВАТИ ФИЛМ” – Пусти предрасуде

У ГИМНАЗИЈИ – Одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу”

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )