У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – Зидају ловачки дом

У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – Зидају ловачки дом

Ловци из Јадранске Лешнице од следећег лета имаће свој ловачки дом, а изградњу су почели недавно сопственим новцем. Према речима Жељка Петровића, заменика председника ловачке секције у овом селу, која припада удружењу “Видојевица” из Лешнице, за завршетак објекта биће потребно још доста новца, па се чланови надају подршци локалне самоуправе, месне заједнице, привредника и појединаца из овог краја.

– Секција у Јадранској Лешници тренутно има 37 ловаца, а однедавно је воде млађи људи и за председника је изабран Милош Малетић који има 32 године. Изградњу смо почели са жељом да обезбедимо простор за окупљање и дружење и зато се надамо подршци оних који су у могућности. Ловачки дом ћемо користити и да у њему угостимо колеге ловце из других удружења када организујемо хајке на дивљач или ловачке забаве. У њему ће деца моћи да погледају изложбу препарираних животиња када крену на излет јер је ова локација идеална за шетњу и уживање у природи – каже Петровић.

Објекат ће имати 50 и велику терасу од 35 квадрата. Налази се два километра од центра Јадранске Лешнице, на путу за Видојевицу, при крају Лукића мале. Плац од пет ари поклонио је мештанин Томислав Чотрић, а ловачки дом на пропланку између Чојиног и Степанијиног брда требало би да буде изграђен до Илиндана, када ће и свечано бити отворен.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНКУРС ЗА ПОЉОПРОВРЕДНИКЕ – За захтеве још седмица

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА – Научи да се браниш

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )