У ГИМНАЗИЈИ – Одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу”

У ГИМНАЗИЈИ – Одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу”

За матуранте Гимназије ”Вук Караџић”, у склопу програма ”Млади медији”, који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, данас је одржана обука ”Како поднети жалбу Савету за штампу?”.

Учесник програма Дојче веле академије Небојша Трифуновић, новинар Лозничких новости, упознао је гимназијалце са задацима Савета за штампу, појмом саморегулације, смислом Кодекса новинара Србије као и разлозима за одлуку медија и новинара да га прихвате и поштују. Средњошколци су имали прилику да увиде колика је снага медија и зашто је за све грађане опасно кршење кодекса, а ко може поднети жалбу Савету за штампу, шта она треба да садржи и како се подноси научили  су на практичном примеру.

У Лозници ће до краја новембра  обука бити одржана у још једној средњој школи, а овакве обуке спроводе се у још само четири града у Србији – Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

Обуке у ових пет градова организује Савет за штампу, један од партнера у програму ”Млади медији”, који се спроводи уз подршку немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој.

Т.М.С

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗОРАН ПАШАЛИЋ У ЛОЗНИЦИ – Локални омбудсман од наредне године

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „БАЊА КОВИЉАЧА“ – У сусурет сарадњи са Аустријом

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )