ЛОЗНИЧКЕ НОВОСТИ И БИОСКОП ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ПОКЛАЊАЈУ УЛАЗНИЦЕ – Заспанка за војнике у Лозници

ЛОЗНИЧКЕ НОВОСТИ И БИОСКОП ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ПОКЛАЊАЈУ УЛАЗНИЦЕ – Заспанка за војнике у Лозници

На програму биоскопа лозничког Центра за културу ”Вук Караџић” у недељу и понедељак на програму ће бити најновији филмски хит домаће продукције – ”Заспанка за војнике”. Ово филмско остварење редитеља Предрага Гаге Антонијевића прича је о војницима једне тобџијске батерије у Великом рату кроз коју доживљавамо и судбину свих оних који су у славним данима борбе за слободу Србије допринели бесмртности јунаштва српске војске. Стеван Јаковљевић био је тек свршени студент биологије када је пошао у рат раме уз раме са сељацима, прекаљеним борцима балканских ратова, чије су мисли у тренуцима предаха уз њихове породице и плодне њиве. То је прича о слози, јунаштву и пријатељству у тешким временима. Стеваново сећање на пале другове, уједно је и сећање на све оне војнике који су се у Првом светском рату супротставили већој сили и пали бранећи своју земљу и слободу свог непокорног народа.

На њиховим гробовима цвета мали плави цвет – заспанка.

У филму играју Марко Васиљевић као Стеван Јаковљевић, Вук Јовановић, Љубомир Бандовић, Небојша Глоговац, Ненад Окановић и други. Наташа Дракулић, аутор је сценарија по мотивима из ”Српске трилогије”.

Филм је на програму у недељу и понедељак од 17.30 и 20 сати.

Два читаоца Лозничких новости који у петак (16. новембар) у 12 сати први донесу примерак Лозничких новости у редакцију ЛН, Улица Владе Зечевића број 4 (”Јадрова” пословна зграда), трећи спрат, добиће по две улазнице за ”Заспанку за војнике” за један од два дана у којима се филм приказује. Улазнице поклања Центар за културу ”Вук Караџић”.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СВЕТСКИ ФОРУМ МЛАДИХ 2018. – Постају ли осећања дигитална?

ПОЛИТИКА У ФОКУСУ МЛАДИХ (4) – Како кажу, до књижице из уверења, а не због запослења

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )